پنج بلاک چین عمومی برتر
کوین ها دارای بلاکچین تخصصی برای خود می باشند اما توکن ها از بلاکچین کوین ها برای نقل و انتقالات استفاده می کنند. توکن های جدید روی شبکه های مختلف بلاکچین به دلیل شلوغ بودن بلاکچین های قدیمی، سختی بالا، کند بودن و هزینه زیاد ایجاد شدند.
بعد از معرفی بیتکوین به عنوان اولین ارز دیجیتال غیرمتمرکز جهان با پشتوانه بلاکچین، شبکه های بلاکچینی مختلفی با ارزهای متفاوت ایجاد و معرفی شدند. بلاکچین های مختلف هر کدام ویژگی ها و موارد استفاده منحصر به فردی دارند. هنگام انتقال ارز دیجیتال باید به نوع شبکه ارزها توجه کنیم. انتقال ارزهای دیجیتال روی بلاکچین های اشتباهی، منجر به از دست دادن آن ها می شود. شبکه مقصد باید با شبکه بلاکچین مبدا همخوانی داشته باشد.
در این مقاله سعی داریم شبکه های برتر بلاکچینی برای نقل و انتقالات در فضای کریپتو را معرفی کنیم.
نیازهای مختلف، بلاک چین های مختلف
فقط چند دقیقه طول می کشد تا متوجه شوید که هر شبکه بلاک چین هدف مشخصی را دنبال می کند. برخی برای حمایت از یک ابتکار یا پروژه خاص، یا حتی یک برنامه واحد، به ویژه در دنیای مالی غیرمتمرکز ایجاد شده اند. برخی دیگر به عنوان جایگزینی برای بلاک چین های موجودی که از محدودیت های فنی رنج می برند، ایجاد می شوند. قابلیت برنامه ریزی اتریوم باعث می شود مانند یک سیستم عامل برای برنامه ها و منابع مبتنی بر بلاک چین کار کند. و شبکه بیت کوین تمام ویژگی های لازم را دارد تا کوین آن به عنوان جایگزینی عمومی برای ارزهای فیات صادر شده توسط دولت ها عمل کند.
پنج بلاک چین عمومی برتر
بلاک چین ها در ابتدا به عنوان یک دفتر کل غیرمتمرکز و عمومی تصور می شوند که برای همه باز است. اگرچه بلاک چین های مجاز و راه حل های بلاک چین خصوصی در حال حاضر در بازار وجود دارند، اما ما به چشم انداز اصلی بلاک چین به عنوان یک پلتفرم عمومی پایبند هستیم. بلاک چین عمومی به عنوان یک بلاک چین بدون مجوز شناخته می شود. در این جا قصد داریم به معرفی پنج شبکه بلاکچینی معتبر بپردازیم و نگاه دقیق تری به هریک از این بلاکچین ها داشته باشیم. علاقه به پلتفرمهای بلاک چینی بهعنوان راهی برای سادهسازی زنجیرههای تامین، بهبود قابلیت ردیابی، سادهسازی معاملات و بهبود تراکنشهای مالی بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است.
بیتکوین
بیت کوین پدر ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز است، ایجاد بیت کوین در اواخر سال 2008، پیشگام توسعه اکوسیستم پر جنب و جوشی از کوین ها و توکن ها بود که امروزه شاهد آن هستیم و این کار توسط ابزار دفتر کل بلاک چین رهبری می شود. بنابراین جای تعجب نیست که بیت کوین در لیست پنج بلاک چین عمومی اصلی قرار دارد.
اگرچه بیت کوین به جای یک پروتکل بلاک چین به عنوان یک وسیله برای مبادلات عمل می کند، فناوری اساسی مورد استفاده تمام ارزهای دیجیتال که امروز می بینیم، منعکس کننده بلاک چین بیت کوین است. ایجاد بیت کوین کل صنعت ارزهای دیجیتال را آغاز کرد و بلاکچین آن شروع راه بلاکچین های مختلف شد.
بلاک چین بیت کوین به دلیل ماهیت توزیع شده آن بسیار امن است. هیچ نقطه ورود واحدی وجود ندارد و عملکردهای رمزنگاری در مکانیک بلاک چین تضمین می کند که ثبت و ذخیره تراکنش های مربوط به داده ها به شیوه ای بسیار امن انجام می شود. بلاک چین بیت کوین از الگوریتم اجماع اثبات کار (POW) برای ایجاد اجماع در سراسر توزیع شبکه خود استفاده می کند و توسعه دهندگان بلاک چین تخصصی آن را ساخته اند. POW نیاز به استفاده از مصرف انرژی فوق العاده و سخت افزار پیچیده رایانه ای برای ایمن سازی تراکنش های بیت کوین در سراسر جهان کریپتوکارنسی دارد.
مکانیسم اجماع POW بیتکوین به عنوان جواهری برای حوزه قدرت محاسباتی توزیعشده در نظر گرفته میشود، زیرا به یک شبکه توزیعشده و غیرمتمرکز اجازه میدهد با یک حقیقت واحد که مورد قبول همه است، موافقت کند. چیزی که قبل از ظهور بیت کوین در زمینه علوم کامپیوتر و رمزنگاری انجام نشده است.
قبلا مردم فقط روی طلا سرمایه گذاری می کردند. اکنون مردم انتخاب هایی برای سرمایه گذاری در بیت کوین یا طلا دارند.عرضه بیت کوین ثابت و فقط 21 میلیون واحد است و به عنوان یک ارز کاهش دهنده تورم در نظر گرفته می شود زیرا پس از رسیدن به سقف 21 میلیون بیت کوین دیگر نمی توان بیت کوین بیشتری ضرب کرد.
به طور متوسط 10 دقیقه طول می کشد تا یک بلاک از تراکنش ها روی بلاک چین ایمن شود. بیش از 2000 تراکنش در یک بلوک واحد انجام می شود. بنابراین، بلاک چین بیتکوین دارای قابلیت اجرای 4-7 تراکنش در ثانیه است. این استانداردها برای بلاکچین سایر ارزهای دیجیتال در حال پیشرفت افزایش یافته است.
شبکه اتریوم (ERC-20)
اتریوم که در سال 2013 معرفی شد، یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین پلتفرم های بلاک چین است. اتریوم یک بلاک چین واقعا غیرمتمرکز و قابل مقایسه با شبکه بلاک چین بیت کوین ارائه می دهد. نقطه قوت اصلی بلاکچین اتریوم این است که با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، تمرکززدایی واقعی را ممکن می کند. نقاط ضعف کلیدی بلاکچین اتریوم شامل زمان پردازش کند و هزینه های کارمزد تراکنش بالاتر در مقایسه با سایر پلتفرم ها است. علاوه بر نقش آن به عنوان یک پلتفرم بلاک چین که زیربنای برنامه های کاربردی سازمانی است، ارز دیجیتال خود به نام اتر نیز دارد.
پلتفرم اتریوم به طور گسترده توسط فنآورانی که برنامههای غیرمتمرکز یا dApps را در شبکه اتریوم میسازند، پذیرفته شده است. به عنوان مثال، پلتفرمها و صرافیهای متعددی برای توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) وجود دارد. بلاکچین اتریوم دارای یک اکوسیستم بالغ از ابزارها برای نوشتن قراردادهای هوشمند با استفاده از محیط برنامه نویسی Solidity است که روی ماشین مجازی اتریوم اجرا می شود.
با این حال، شبکههای بلاک چین جایگزین میتوانند تراکنشها را با هزینههای بسیار کمتر نسبت به اتریوم با سرعت پردازش بالاتر،انجام دهند. جامعه اتریوم از مکانیسم اجماع اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) که انرژی پسندتراست، مهاجرت کرد. این مهاجرت توسط یک فرآیند پیچیده، بلاک چین زنجیره Beacon را با بلاک چین اصلی اتریوم برای بهبود شبکه ادغام کرد. بنیاد اتریوم اعتقاد دارد که این امر مصرف انرژی را تا 99.95 درصد کاهش داده است.
از مزایای مهم بلاکچین اتریوم امکان ایجاد توکن ها و NFT های مختلف روی شبکه آن می باشد.
شبکه ترون (TRC20)
یکی دیگر از سیستم های غیرمتمرکز بلاک چین، ترون، به دنبال ایجاد یک وب غیرمتمرکز است. ترون مانند اتریوم به توسعه دهندگان اجازه می دهد از پروتکل های کامل از طریق قراردادهای هوشمند در بلاک چین استفاده کنند. ارز شبکه ترون Tronix نامیده می شود و نماد آن (TRX) است. ترون (Tron) می تواند 2000 تراکنش در ثانیه را انجام دهد که برای اکثر پردازنده های پرداخت مانند پی پال کافی است. علاوه بر این، هیچ هزینه کارمزدی در بلاکچین ترون Tron وجود ندارد یا این کارمزد بسیار ناچیز است. بلاکچین ترون روی بستر شبکه غیر متمرکز P2P فعالیت می کند.
ویژگی اصلی Tron مقیاس پذیری بالای آن است که به آن اجازه می دهد هزاران تراکنش در ثانیه را پشتیبانی کند. ترون با در نظر گرفتن قابلیتهای مقیاس بالا طراحی شد و از مکانیسم اجماع Delegated Proof of Stake برای افزایش امنیت بلاک چین استفاده می کند. روش های مختلفی برای قرار دادن DAppدر شبکه ترون وجود دارد. در حال حاضر، ترون یکی از زنجیره های عمومی است که به سرعت در حال گسترش است. توان عملیاتی بالا، مقیاس پذیری بالا و سازگاری با EVM (ماشین مجازی اتریوم) برخی از عوامل کلیدی در محبوبیت شبکه ترون هستند.
شبکه بایننس (BEP2)
شبکه بلاکچین BEP2 مخفف کلمه Binance Chain Evolution Proposal 2 است. BEP-2 یک استاندارد فنی برای صدور و پیادهسازی توکنها در زنجیره بایننس است. این استاندارد مجموعهای از قوانینی را تعریف میکند که توکنها باید از آنها پیروی کنند تا در اکوسیستم زنجیره بایننس کار کنند. یک استاندارد توکن قابل مقایسه برای صدور توکن در بلاک چین اتریوم، ERC-20 است.BEP-2 یک نرم افزار نیست، بلکه مجموعه ای از مشخصات فنی است. این قوانین تضمین می کند که توکن ها در اکوسیستم زنجیره بایننس می توانند به طور یکپارچه با یکدیگر تعامل داشته باشند.
توکنهای BEP-2 میتوانند طیف وسیعی از داراییهای دیجیتال و کالاهای قابل مبادله را نشان دهند. این استاندارد تضمین می کند که همه آنها می توانند به راحتی با یکدیگر و اکوسیستم اطراف ادغام شوند. استاندارد BEP-2 همچنین برخی از اساسی ترین و ضروری ترین ویژگی های توکن های صادر شده در زنجیره بایننس را تعریف می کند. با این حال، ایجاد استانداردی مانند این میزان تلاش مورد نیاز توسعه دهندگان برای صدور توکن ها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
توکن اصلی شبکهBinance Chain BNB است که برای پرداخت هزینهها (مشابه گس فی) استفاده میشود. این بدان معناست که وقتی میخواهید توکنهای BEP-2 خود را انتقال دهید، باید مقدار کمی BNB نیز در کیف پول خود داشته باشید.
شبکه بایننس اسمارت چین (BEP20)
BEP-20 یک استاندارد توکن در زنجیره هوشمند بایننس و موازی با استاندارد BEP2 است که ERC-20، رایجترین استاندارد توکن اتریوم را گسترش میدهد و آدرس های ان مشابه اتریوم با 0X شروع می شود. به دلیل شباهت آن به BEP-2 بایننس چین و ERC-20 اتریوم، با هر دو سازگار است.
BEP-20 به عنوان یک استاندارد فنی برای زنجیره هوشمند بایننس با هدف ارائه یک قالب انعطاف پذیر برای توسعه دهندگان ارزهای دیجیتال مختلف برای راه اندازی طیف وسیعی از توکن های مختلف در نظر گرفته شد. امکان ایجاد قراردادهای هوشمند روی آن وجود دارد. نماد شبکه آن (BSC) است.
مانند توکنهای BEP-2 در زنجیره بایننس، انتقال توکن BEP-20 با BNB تأمین میشود. این موضوع انگیزه ای را برای اعتبار سنج ها فراهم می کند تا تراکنش ها را در بلاک چین بگنجانند، زیرا آنها کارمزدهای BNB را به عنوان هزینه ای برای مشکلات خود دریافت می کنند.
تفاوت شبکه Omni بیتکوین با ERC-20 و TRC-20
کارمزد
از لحاظ کارمزد، شبکه ترون پایین ترین میزان کارمزد را نسبت به شبکه بیتکوین و اتریوم دارد. به همین دلیل پروژه های زیادی به این شبکه بلاکچینی جذب می شوند.
اما این کارمزد پایین امکان ایجاد پروژه های کلاهبرداری فراوانی را روی بلاکچین ترون فراهم میکند. بنابراین برای سرمایه گذاری روی این پروژه ها مراقب باشید.
آدرس ولت
آدرس های شبکه TRC-20 با T شروع می شوند.
نمونه آدرس: TPoFLe4QhM1cLZCKf3zJtZQ5a2BSb21ADX
آدرس شبکه اتریوم استاندارد ERC-20 با 0X آغاز می شوند.
نمونه آدرس: 0xb794f5ea0ba39494ce839613fffba74279579268
آدرس های استاندارد OMNI شبکه بیتکوین با عدد شروع می شوند.
نمونه آدرس: 3MbYQMMmSkC3AgWkj9FMo5LsPTW1zBTwXL
سرعت پردازش
سرعت انتقال تراکنش ها در شبکه omni بیتکوین نسبت به اتریوم و ترون بسیار پایین تر است.
بیشترین سرعت پردازش تراکنش مربوط به شبکه ترون با امکان پردازش 2000 تراکنش در ثانیه است.
جمع بندی
در نهایت، شما چندین گزینه برای انتخاب بهترین بلاک چین ها با سرعت تراکنش های سریع دارید. صرف نظر از تصمیم گیری نهایی، همه چیز به نیازهای شما بستگی دارد. در نتیجه، شما باید سعی کنید انتخاب خود را بر اساس ویژگی ها و خدمات مورد نیاز خود قرار دهید. کاربران ممکن است به دنبال بلاکچین هایی باشند که معیارهای مورد نیازآنها را برآورده می کند.
این پنج شبکه که در اینجا مورد بررسی قرار دادیم ازپرکاربردترین شبکه های بلاکچینی در حال حاضر می باشند. درنهایت این شما هستید که برای مبادلات خود شبکه های بلاکچین مختلفی را انتخاب می کنید.
دیدگاهتان را بنویسید