آموزش بلاک چین

بلاکچین چیست؟ معنای کلمه بلاکچین چیست؟ و چگونه کار می کند؟

یکی از بزرگترین دغدغه های بشری در عصر حاضر اعتماد به سیستم های مجازی و اینترنت برای ذخیره اطلاعات است. هیچ یک از ما اطمینان نداریم اطلاعات هویتی که در سایت ها و پلتفرم های مختلف وارد کرده ایم فاش نمی شود؟

در واقع با وارد کردن این اطلاعات در سایت های مختلف و حتی جست و جوهای گوگل اطلاعات محرمانه و هویتی شما می تواند در معرض خطر قرار گیرد! دانستن تمام اطلاعات خصوصی شما از جمله موجودی حساب های شما در بانک توسط افرادی خاص ترسناک نیست؟ اگر شک دارید فیلم سینمایی Circle The با بازی اما واتسون را تماشا کنید تا به عمق این مطلب پی ببرید. تمام سایت هایی که اطلاعات خود را در ان وارد می کنید واسطه ای هستند که می توانند در هر زمانی که اراده کنند از اطلاعات شما سوء استفاده نمایند. اینجا بود که بلاکچین متولد شد تا تمام این واسطه ها را حذف کند و یکی از بزرگترین دغدغه های بشر عصر تکنولوژی یعنی اعتماد را حل کند! بلاکچین یک بستر غیرمتمرکز، شفاف و تغییرناپذیر ایجاد می کند که تمام افراد فارغ از جایگاه اجتماعی شان می توانند در ان خرید و فروش کنند و اطلاعاتی را بدون حضور هیچ واسطه ای بین خودشان رد و بدل کنند. استفاده از بلاکچین در ارزهای دیجیتال تنها یکی از کاربردهای این سیستم جذاب است. شما به عنوان انسان عصر جدید نیاز دارید که اموزش بلاکچین را یاد بگیرید.

اما احتمالا برای شما به عنوان یک تازه وارد به دنیای جذاب و گسترده ارزهای دیجیتال این سوال پیش امده است که شبکه بیت کوین با بیش از چند میلیون کاربر چگونه قادر به ذخیره سازی تمام اطلاعات همه کاربران خود است؟ برای اینکه متوجه شویم شبکه بیت کوین چگونه کار می‌کند اول باید آموزش بلاک چین را بررسی کنیم.

 

در این مقاله می خواهیم باهم یک مرور ساده و کوتاه در مورد بلاک چین داشته باشیم. با آموزش بلاکچین بسیاری از سوالات شما در خصوص نحوه کارکرد ارزهای دیجیتال پاسخ داده خواهد شد.

قبل از اینکه آموزش بلاکچین را شروع کنیم باید با مفهوم پایگاه داده یا Database آشنا شویم.

پایگاه داده (Database)

پایگاه داده جهت ذخیره سازی داده ها به صورت منظم، استفاده می شود. برای اینکه بهتر با مفهوم پایگاه داده اشنا شویم بیاید یک مثال بزنیم:

فرض کنید که شما یک فروشگاه تازه تاسیس دارید و در حال حاضر 3 تا مشتری از شما خرید کرده اند:

مشتری اول = یک میلیون تومان خرید می کند

مشتری دوم = 10 میلیون تومان خرید می کند

مشتری سوم= 100 میلیون تومان خرید می کند

حالا شما نیاز دارید این اطلاعات را در سیستم حسابداری خود وارد کنید یا اطلاعات حاصل از خرید مشتریان را در یک فایل اکسل وارد می کنید در یک ستون مشتری و در ستون دیگر میزان خرید را وارد می کنید و ان فایل را ذخیره میکنید. در اینجا شما در حقیقت یک پایگاه داده از مشتریان خود تهیه کرده اید.

پایگاه داده می تواند یک نرم افزار یا یک فایل اکسل باشد که برای ذخیره سازی داده ها استفاده می شود. این داده ها می تواند میزان خرید مشتریان یک فروشگاه یا تراکنش های یک بانک باشد.

یک مثال دیگر؛ فرض کنید دو مشتری یک بانک هر کدام 2 میلیارد تومان در بانک موجودی دارند. مشتری اول یک میلیارد تومان به مشتری دوم انتقال می دهد.

حال موجودی مشتری اول، یک میلیارد تومان و موجودی مشتری دوم، 3 میلیارد تومان است. ذخیره این اطلاعات دیتابیس داده های تراکنش یک بانک است.

هدف اصلی بیت کوین انتقال پول بدون واسطه است. و برای رسیدن به این هدف باید دو مقدار را ذخیره کند:

  • موجودی بیت کوین هرشخص
  • تراکنش های بیت کوین بین اشخاص

در حقبقت بلاک چین پایگاه داده شبکه بیت کوین است و موجودی بیت کوین هر شخص و تراکنش های بیت کوین بین اشخاص در بلاک‌چین بیت‌کوین ذخیره می شود.  در حال حاضر حجم کل بلاک چین بیت کوین حدود 406 گیگابایت است.

هر پروژه ارز دیجیتالی که به آن کوین گفته می شود، دارای بلاک‌چین مخصوص به خود است و اطلاعات کاربران خود را درون بلاک‌چین ذخیره می کند. مثلا اسم شبکه بلاک چین ارز اتر (ETH) اتریوم می باشد. بلاکچین های ارزهای مختلف از هم مجزا هستند.

بلاکچین به زبان ساده چیست؟

بلاکچین بر مبنای چندین بلوک است که به یکدیگر متصل بوده و حاوی اطلاعات مختلفی هستند. برای اضافه شدن یک بلوک به زنجیره لازم است اعتبارسنج کارهای خاصی را بسته به الگوریتمی که در بلاکچین استفاده شده انجام دهد. بلاک‌چین ها می توانند بر اساس الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) و یا اجماع اثبات سهام (PoS) کار کنند.

بلاک چین در واقع یک پایگاه داده می باشد که با شفافیت و بدون واسطه با امنیت بالا، سوابق تراکنش ها را ذخیره می کند. هیچ نهاد یا سازمان مرکزی قادر به کنترل بلاک چین نیست. اطلاعاتی که در بلاک چین ذخیره می شوند قابل تغییر یا اصلاح نیستند و یا تغییر آن‌ها بسیار دشوار است.

بلاک چین چگونه کار می کند؟

بلاک چین در لغت یعنی زنجیره ای از بلوک ها. هر یک از این بلوک ها حاوی اطلاعات هستند.

بلوک ها از تکه های دیجیتالی اطلاعات ساخته شده‌اند و دارای سه بخش هستند:

  • بلوک ها اطلاعات معاملات مثل دیتا، زمان و پولی که برای خرید کالا خاصی رو خرج کرده اید درون خودش ذخیره میکند.
  • بلوک ها اطلاعات مربوط به کسانی که در معامله شرکت می‌کنند را ضبط می‌کنند. برای مثال فرض کنید که از دیجی‌کالا خرید می‌کنید، بلوک اسم شما و شرکت دیجی‌کالا را کنار هم ضبط می‌کند. در بلاک چین از اسم و هویت واقعی شما استفاده نمی شود و به جایش از نوعی امضای دیجیتال استفاده می کند که مانند نام کاربری است.
  • بلوک ها یک سری اطلاعات که آن ها را از دیگر بلوک ها متمایز می‌کند ذخیره می‌کنند. برای مثال من و شما نام و نام خانوادگی ای داریم که باعث می‌شود ما را جدا از هم بشناسند، بلوک ها نیز کد‌های مخصوصی با نام هش دارند که به ما این امکان را می‌دهند که هر بلوک را بشناسیم.

فرض کنید بعد از خریدتان از دیجی‌ کالا سریعا هوس می‌کنید که دقیقا همان محصول را برای پدرتان نیز سفارش دهید، دوباره مراحل را تکرار می‌کنید و اطلاعات معامله درون بلوک ثبت می‌شود؛ ولی این بلوک با بلوک خرید قبلی فرق می‌کند. با اینکه تمام اطلاعات دقیقا یکسان هستند؛ اما هنوز هر بلوک کد یا هش مخصوص خود را دارد که آن را از دیگری متمایز می‌کند.

این مثالی از خرید از دیجی‌کالا بود. قطعا این فروشگاه آنلاین از تکنولوژی بلاک چین برای ثبت داده‌هایش استفاده نمی‌کند و تنها برای فهم بهتر از آن بهره بردیم. در این مثال هر بلوک یک دیتا را به خود اختصاص داد؛ ولی در واقعیت هر بلوک حدود ۱ مگابایت اطلاعات را درون خود جا می‌دهد. این یعنی می‌تواند حدود چند هزار معامله درونش ذخیره کند که البته این موضوع نیز به مقدار دیتای موجود بستگی دارد.

مراحل انجام یک تراکنش در بلاکچین

  1. شخصی درخواست تراکنش می کند. این تراکنش می‌تواند شامل ارز دیجیتال، قراردادها، سوابق یا اطلاعات دیگر باشد.
  2. تراکنش برای همه رایانه های مشارکت P2P در شبکه بلاک چین خاص پخش می شود. به ان ها گره یا nodes گفته می شود. همه تراکنش‌ها در Mem-pool یا استخر حافظه منتشر می‌شوند، جایی که «Pending» در نظر گرفته می‌شود. هزینه های گس توسط کاربران به عنوان بخشی از تراکنش پرداخت می شود تا انرژی محاسباتی مورد نیاز برای پردازش و اعتبارسنجی تراکنش ها در بلاک چین را فراهم کند.
  3. ماینرها تراکنش را تأیید می کنند. هر رایانه ای در شبکه، تراکنش را بر اساس برخی از قوانین اعتبارسنجی که توسط سازندگان شبکه ان بلاکچین خاص تنظیم شده است، بررسی می کند.
  4. تراکنش‌های معتبر در یک بلوک ذخیره می‌شوند و با قفلی به نام Hash مهر و موم می‌شوند.
  5. بلوک جدید به بلاک چین موجود اضافه می شود. این بلوک زمانی به بخشی از زنجیره بلوک تبدیل می‌شود که سایر رایانه‌های موجود در شبکه در صورت درست بودن قفل بلوک اعتبارسنجی کنند.
  6. تراکنش به طور کامل انجام می شود. اکنون تراکنش بخشی از بلاک چین است و به هیچ وجه نمی توان آن را تغییر داد.

برای اینکه بهتر اموزش تراکنش در بلاکچین را متوجه شویم مثال زیر را باهم بررسی کنیم

به عنوان نمونه بلاکچین بیت کوین از الگوریتم اجماع اثبات کار برای تایید تراکنش ها استفاده می کند.

برای انجام تراکنش در بیت کوین از آنجا که اعضای درگیر در تراکنش قابل اعتماد نیستند و انتخاب یک نود تصادفی یکتا هم ریسک زیادی دارد، به روش خاصی باید به گروهی از طرف‌های سوم که با هم ارتباطی ندارند و «ماینر» نامیده می‌شوند انگیزه داده شود تا تراکنش‌ها را اعتبارسنجی کنند. یک روش برای دموکراتیک کردن این فرایند این است که ماینرها با توجه به قدرت محاسباتی که دارند فعالیت کنند که به آن «اثبات کار» گفته می‌شود. در این الگوریتم ماینرها با یک مسأله دشوار ریاضی روبه‌رو هستند که برای حل آن به قدرت محاسباتی نیاز دارند و هر ماینری که قبل از دیگران آن را حل کند، به عنوان واسطه‌ای انتخاب می‌شود که باید بابت اعتبارسنجی تراکنش پاداش دریافت کند.

در پروتکل های اثبات کار، برای ممانعت از دوبار خرج کردن، همه تراکنش‌ها توسط ماینرها با استفاده از یک پروتکل اجماع مانند اثبات کار اعتبارسنجی می‌شوند. به همین دلیل تراکنش های ما در بلاکچین شامل کارمزد می شوند.

مهم ترین ویژگی های بلاکچین

تا اینجا اموزش بلاکچین به زبان ساده را داشتیم اما محبوبیت بلاکچین برای چیست؟ ویژگی هایی که در ادامه ذکر می کنیم این تکنولوژی را بین کاربران محبوب کرده است.

غیرمتمرکز بودن : هیچ نهادی اختیار کل شبکه را ندارد و همه اعضای شبکه رونوشتی از دفترکل توزیع شده در اختیار دارند ولی به تنهایی به هیچ وجه نمی توانند حتی تغییری کوچک در شبکه ایجاد کنند. برای اجاد تغییر در شبکه نیازمند تایید همه کاربران هستیم بنابراین امنیت و شفافیت بلاکچین به این صورت تامین میشود.

شبکه همتا به همتا: در بلاکچین شما بدون هیچ واسطه ای و به صورت مدل همتا به همتا میان اعضای شبکه تعامل می کنید.

تغییرناپذیری: اگر داده ای یکبار روی بلاکچین نوشته شود دیگر قابل تغییر یا اصلاح نیست.

غیرقابل دستکاری بودن: هر تغییر کوچکی در یکی از بلاک ها قابل دریابی است و بلاکچین از دو طریق هش ها و بلاک ها می توانند دستکاری ها را شناسایی کنند.

انواع بلاکچین

عمومی: دفتر کل توزیع شده بلاکچین عمومی برای همه در اینترنت قابل مشاهده است و به هرکسی اجازه می دهد بلاک جدیدی را به زنجیره بلاکچین اضافه کند.

خصوصی: بلاکچین های خصوصی مربوط به یک سازمان خاص می باشند و افراد خاصی اجازه تایید و اضافه کردن بلاک جدید به زنجیره بلاکچین را دارند.

کلام آخر 

با وجود بسیاری از کاربردهای عملی که در حال حاضر برای این فناوری پیاده سازی و بررسی شده است، بلاک چین در نهایت به دلیل بیت کوین و ارز دیجیتال نامی برای خود دست و پا کرده است.

بلاک چین به عنوان یک کلمه کلیدی بر زبان سرمایه‌گذاران در کشورهای مختلف، به عنوان یک فناوری برای انجام معاملات تجاری و دولتی بدون واسطه‌ها و به صورت دقیق‌تر، کارآمدتر، امن‌تر و ارزان‌تر مورد استفاده قرار می گیرد.

همانطور که ما برای ورود به دهه سوم بلاک چین آماده می شویم، دیگر بحث این نیست که آیا شرکت های قدیمی به این فناوری دست پیدا می کنند یا خیر، بلکه این سوال است که چه زمانی. امروزه شاهد گسترش NFT ها و توکن سازی دارایی ها هستیم. دهه های آینده دوره مهمی از رشد برای بلاک چین خواهد بود.

در این مقاله اموزش بلاکچین به روش ساده را باهم مرور کردیم و یادگرفتیم که بلاکچین زنجیره از بلاک ها است و اطلاعات در هز بلاک به صورت هش ذخیره می شود، هر بلاک حاوی هش بلاک قبلی است و این بلاک ها همواره به هم متصل اند. با فناوری و ویژگی های مهم بلاکچین اشنا شدیم. متوجه شدیم وجود تکنولوژی بلاکچین چگونه اعتماد را به جامعه بشری باز می گرداند و همینطور پذیرش این تکنولوژی در سطح جهان شیوه زندگی بشر را به صورت بنیادی متحول خواهد کرد.

 

بلاک چین یک لیست متوالی از سوابق تراکنش است که در یک شبکه توزیع می شود. … بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک چین برای ثبت تراکنش ها استفاده می کنند. بلاک چین را می توان برای کاربردهای تجاری از جمله ثبت قراردادها، سوابق پزشکی، تراکنش های ارزی و غیره استفاده کرد.

انواع مختلفی از ارزهای دیجیتال از یک فناوری دفتر کل توزیع شده به نام بلاک چین استفاده می کنند. با این حال، فناوری بلاک چین هنوز یک حوزه در حال رشد سریع برای شرکت‌ها از هر طبقه‌ای است.

اگر 10 ساعت در هفته وقت بگذارید، می توانید آن را در دو ماه کامل یاد بگیرید. با طراحی و اجرای قراردادهای هوشمند و رویکردهای مختلف برای توسعه برنامه های غیرمتمرکز در بلاک چین آشنا خواهید شد.

مهارت‌های بلاک چین نه تنها می‌توانند تخصص افراد را در یک نقش فنی خاص بهبود بخشند، بلکه می‌توانند توانایی آن‌ها را در ارائه ارزش تجاری نیز بهبود بخشند. تأمل دقیق در نقش‌های شغلی مختلف در فضای بلاک چین می‌تواند این شک و تردید را که «بلاک‌چین ارزش یادگیری دارد را برطرف کند».

این دوره برای چه کسانی مناسـب اسـت؟

این دوره برای چه کسانی مناسـب نیست؟

  • همه دسته ها
  • دسته بندی نشده
36%
تخفیف

دوره جامع بازارهای مالی و بازار ارزدیجیتال

No Votes 0 Votes
قیمت اصلی 7,200,000 تومان بود.قیمت فعلی 4,600,000 تومان است.
قیمت اصلی 7,200,000 تومان بود.قیمت فعلی 4,600,000 تومان است.

دوره مقدماتی بازارهای مالی

No Votes 0 Votes
5,000 تومان7,000 تومان
5,000 تومان7,000 تومان
آموزش های دیگر آکادمی مالی اشراف
نیاز به مشاوره تخصصی دارید؟