نمودار دامیننس تتر
ارز تتر با نام اختصاری USDT یک ارز دیجیتال با پشتوانه دلار آمریکا مبتنی بر بلاکچین است که ارزش توکنهای آن در گردش با معادل دلار آمریکا پشتیبانی میشود. باتوجهبه ثبات قیمت تتر عامل تأثیرگذار بر ارزش بازار آن، تعداد ارزهای در گردش میباشد.
وقتی دامیننس تتر کاهش مییابد، بدین معنی است که سرمایهگذاران تترهای خود را تبدیل به سایر ارزها کردهاند، بنابراین میتوان برای بازار انتظار رشد داشت. در حالت عکس، وقتی دامیننس تتر صعودی میشود، بدین معنی است که معامله گران ارزهای دیجیتال خود را به تتر تبدیل کردهاند بنابراین میتوان انتظار ریزش برای بازار داشت.
دامیننس تتر چیست؟
دامیننس (Dominance) در لغت به معنی تسلط است. بهطورکلی دامیننس یک ارز یعنی نسبت سلطه این ارز (تتر) به کل بازار. یعنی پولی که در این ارز است نسبت به کل پولی که در بازار هست.
اما منظور از دامیننس تتر چیست؟ دامیننس تتر نسبت ارزش بازار یا (Market Cap) آن به ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال (Total Market Cap) گفته می شود.
بهعنوانمثال اگر ارزش بازار تتر برابر ۴ میلیارد دلار و ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال ۲۰۰ میلیارد دلار باشد در این صورت دامیننس تتر 2 درصد است. ارزش بازار برای هر ارز دیجیتال از ضرب قیمت آن در تعداد سکههای در گردش محاسبه میشود.
دامیننس تتر از آنجا ناشی میشود که Tether یکی از پایدارترین ارزهای دیجیتال است، زیرا با دلار آمریکا مرتبط است. انتظار میرود که محبوبیت USDT و حجم معاملات همچنان در حال افزایش باشد چراکه استقبال از ارزهای دیجیتال همچنان در حال افزایش است. به همین ترتیب، به نظر میرسد که کوین پایدار از افزایش استفاده در مشتقات مانند صرافیهای ارز دیجیتال که قبلاً از معاملات آتی USDT را رونمایی کردهاند ، سود خواهند برد.
جنبه ثبات ایجاد شده توسط استیبل کوینها باید به نفع بازار گسترده ارزهای دیجیتال باشد. آن روزهایی که مردم از ترس نوسانات زیاد و همچنین کمبود نقدینگی از بازار دوری میکردند، گذشته است. باتوجهبه این که دلارهای آمریکا به داراییهای پایدار مانند دلار خود آمریکا وابسته هستند، سرمایهگذاران اکنون میتوانند از ارزهای دیجیتال پایدار برای جلوگیری از نوسانات بازار استفاده کنند.
انواع دامیننس تتر
در بازار دو حالت وجود دارد یا صعودی (Bullish) یا نزولی (Bearish).
وقتی بازار صعودی یا سر بالا میشود، قیمتها شروع به افزایش میکنند، هر عقل سلیمی این فکر را میکند که مقداری از پولهای پسانداز شده در دیگر ارز مانند تتر را باهدف کسب سود بیشتر، تبدیل به کوین میکند. در این حالت از حجم تتر کاسته شده و به حجم کوینها اضافه میشود
برعکس وقتی بازار نزولی باشد، مجدد عقل سلیم تریدر در این موقعیت کوینهای خود را به تتر یا ارز تبدیل میکند تا از ضرر بیشتر جلوگیری شود. در این حالت به حجم تتر افزوده میشود
پس دو حالت که برای دامیننس تتر رخ میدهد را بررسی کردیم. حالت اول، وقتی که دامیننس تتر بالا میرود که حجم تتر در بازار زیاد میشود. حالت دوم دامیننس روبه پایین در بازار هست که در این حالت قرار است تتر تبدیل به کوین شود و عده زیادی به سودای سودی که قرار است از بازار Bullish دریافت کنند، تتر را تبدیل میکنند به کوین و از حجم تتر میکاهند.
دامیننس تتر را چهطور میتوان چک کرد؟
سرمایهگذاران با بررسی دامیننس تتر در کنار دامیننس بیتکوین میتوانند دید خوبی از ارزش کل بازار به دست آوردند. مانند بررسی سایر ارزها، نمودار دامیننس تتر را هم میتوانید در سایت Tradingview مشاهده کنید. برای اینکار کافی است نماد دامیننس تتر را (USDT.D) را جستجو کنید. تا امکان مشاهده و بررسی نمودار را داشته باشید.
چگونه از دامیننس تتر سیگنال بگیریم؟
همیشه یادتان باشد که وقتی میخواهید شروع به معامله و سرمایهگذاری کنید (کوتاه یا بلندمدت) باید دامیننس تتر رو به کاهش باشد یا میل به نزول گرفته باشد. در این حالت متوجه میشویم که در آن بازار قرار است اتفاق خوبی رخ دهد.
اما برای سیگنال خروج، خروج از معامله برای معامله گرانی که swing trader هستند، در حال معامله و نوسان گرفتن هستند مناسب است نه هولدرها که دید سرمایهگذاری دارند که بلندمدت را بررسی کدند و منتظر رخدادن آن اتفاق هستند.
نوسان گیرها باید نمودار دامیننس تتر را از لحاظ تکنیکالی کامل بررسی کنند و مانند نمودار بیتکوین یا سایر ارزها آن را تحلیل کنند. وقتی نمودار میل به صعودی میگیرد، مثلاً قیمت به نقطه حمایت رسیده و در حال صعود است. در این زمان باید شصتتان خبردار شود و منتظر در یافت تأییدیه باشید. اگر تأییدیه را دریافت کردید، میتوانید آماده خروج شوید چون نوسان خود را گرفتهاید و دارایی خود را به یک دارایی امن و پایدار دیگر تبدیل کنید.